Sprekend leiderschap – Zwijgend leiderschap

Sprekend leiderschap – Zwijgend leiderschap

De macht en kracht van lichaamstaal

In de training Sprekend leiderschap – Zwijgend leiderschap oefen je de kracht van retorica en je fysieke ‘ presence ‘  voor een groep. Je oefent in een veilige omgeving hoe je met jouw verhaal de hoofden en harten van je publiek verovert.

Naast een theoretisch deel oefen je, je ‘ zwijgend leiderschap ‘  met hulp van paarden. Paarden zijn ultieme leermeesters voor non-verbale communicatie. Paarden zijn kwetsbare kuddedieren voor wie communicatie en duidelijk leiderschap van levensbelang zijn. Ze herkennen leiderschapswaarden zoals vertrouwen, respect en veiligheid instinctief. Ze reageren onmiddellijk op het gedrag van anderen.

Jij gaat de paarden leiden. Met hele eenvoudige oefeningen: hoe maak je contact met een paard? Waaraan merk je dat je contact hebt? Hoe win je vertrouwen? Hoe geef je richting? Begrijpt het paard wat je van hem wilt? Wanneer raak je het contact kwijt?

Die ervaring neem je mee naar situaties waarin je medewerkers, kiezers, klanten, familieleden, etc voor jouw plannen wilt winnen.
(Je gaat niet op het paard, het paard loopt los)

Locatie Stal de Vries Den Ilp
Trainers Patricia Wouda / Jan de Vries
Tijd 9:30 – 17:00
Deelnemers 6 – 10 personen
Kosten
Vanuit werkgever € 390 ,- incl. btw, lunch en trainingsmateriaal
Particulieren en zzp’er € 320 ,- incl. btw, lunch en trainingsmateriaal

Waarmee ga je naar huis ?

  • Je hebt een dag beleefd in een heerlijke omgeving, weg van de dagelijkse hectiek.
  • Je hebt jouw persoonlijke stijl van ‘ sprekend leiderschap en van zwijgend leiderschap’ ontdekt en ontwikkeld.
  • Je kunt in korte tijd een Obama-waardige speech schrijven
  • Je hebt ervaren hoe het is om in contact te staan met je publiek. Hoe je mensen raakt.
  • Je kunt dat zowel bij een klein team als voor een enorme zaal bewerkstelligen.
  • Op een manier die bij jou past. Waardoor het je geen moeite kost.
  • Waardoor jouw verhaal gehoord en omarmd wordt.

Ik kijk met veel plezier en voldoening terug op deze workshop. De feedback van de paarden was geen ontkomen aan. Zelden zo snel tot inzicht gekomen over mijn lichaamstaal. Patricia en Jan weten een ontspannen en veilige sfeer te creëren met veel humor. Dit heeft mij over de drempel heen geholpen om mij kwetsbaar op te stellen en heb ik een flinke stap gemaakt om echt in contact te zijn met het publiek. Zeer waardevol. Dank, Patricia en Jan!

– Tamara

De workshop Sprekend & Zwijgend Leiderschap was voor mij een bom van wauws en… vraagtekens. Wauws van de interactie met de prachtige paarden, bij de geweldige tekst- en spreektips van Patricia, bij de mooie verhalen van andere deelnemers. Jan creëert vraagtekens. Hij zegt alleen wat hij ziet en voelt. Zonder tips, zonder uitleg, zonder oordeel. Op dat moment, kon ik niet zeggen wat het voor me betekende. Dat was best frustrerend bij thuiskomst. Maar het is eigenlijk heel simpel: het resoneert door. Ik voel dat deze hele ervaring mij nog steeds ontwikkelt. Ik heb een heel vernieuwd bewustzijn als ik praat of spreek.  Jan en Patricia en de paarden zijn fantastisch en bieden een fantastische dag in een leuke omgeving. Maar waar je mee naar huis gaat spant pas echt de kroon.

-Paul

Wilt u meer informatie?